Rejdiohed sutra izdaje novi album

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rejdiohed sutra izdaje novi album

Britanski alternativni rok bend "Rejdiohed" sutra će izdati novi, deveti po redu studijski album, saopšteno je na sajtu te grupe.

"Rejdiohed" je u petak izdao singl "Daydreaming" s porukom da je to "delić novog albuma koji izlazi u nedelju".

Bend nije ništa drugo precizirao tako da se ne zna naziv novog albuma čija će promotivna turneja početi 20. maja. "Rejdiohed" je izdao osam albuma, dok je pevač i frontmen benda Tom Jork prošle godine izdao drugi solo album.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Najpoznatije pesme "Rejdioheda" su "Street Spirit (Fade out)", "Creep", "Karma police" i "No Suprises".

Jork (46) je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom glasu tenora, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. Svira gitaru i klavir, ali ume da svira i bubnjeve i bas gitaru.

Pevač se često spominje kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici. Magazin Kju (Q) ga je 2002. godine svrstao kao šestu najuticajniju ličnost u alternativnoj muzici, dok je "Rejdiohed" 2005. godine rangiran na 73. mesto liste časopisa Roling stoun 100 najvećih bendova svih vremena.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.