Izvor: Luftika.rs, 08.Maj.2018, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijen mit o uticaju jaja na naše zdravlje

Jaja ne valja često jesti. Koliko puta ste i sami čuli ovu rečenicu? Dok neki smatraju da jaja mogu loše uticati na naše zdravlje pre svega zbog žumanceta jer ima previše holesterola, utiče na visok krvi pritisak i šećer, istraživači sa Univerziteta u Sidneju došli su do drugačijeg zaključka. Oni su razbili mit o  konzumiranju jaja i njihovom uticaju na naše zdravlje. Naime, ekipa koja je učestvovala u studiji sprovela je eksperiment koji je pokazao da 12 jaja nedeljno nije povećalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << šansu od kardiovaskularnih oboljenja kod ljudi koji imaju predispoziciju da dobiju dijabetes ili kod onih koji već imaju dijabetes tipa 2.
“Uprkos savetima koje možete pročitati u mnogim izdanjima o dijetama naša studija je pokazala da ne morate da se uzdržavate od jaja i da one čine zdravu dijetu“, rekao je dr Fuler, autor studije.
Studija je pokazala da kod pacijenata koji pate od dijabetesa tipa 2 nijedno od ovih stanja nije bilo izazvano ovim brojem konzumiranih jaja, zbog čega ta teorija pada u vodu.
“Jaja su izvor proteina i mikronutrijenata koji podržavaju naše zdravlje – naš vid, srce, krvni pritisak i trudnoću“, zaključio je.
Najbolji način da ispržite jaja na oko

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.