Izvor: Luftika.rs, 16.Jun.2021, 13:46

Ratnici sa Javora ginuli da bi njihovi preci odlikovali Tomu Monu za doprinos Ivanjici

Ministar Tomislav Momirović dobio je svoju prvu nagradu od kada je stupio na ovu odgovornu funkciju. Čestitamo srećnom dobitniku i želimo mu još mnogo ovakvih priznanja, kako se ne bi osećao zapostavljenim u odnosu na druge odlikovane funkcionere.
Momirović je dobio Junsku nagradu Opštine Ivanjica za doprinos izgradnji lokalne infrastrukture u ovoj teritorijalnoj jedinici.
– U nekom prethodnom periodu, opština Ivanjica i cela Zapadna Srbija su bile zapostavljene. To više ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << smemo da dozvolimo. Svesni smo velikih kapaciteta ove opštine i u turističkom, drvnom i poljoprivrednom smislu. Maksimalno ćemo je podržati – saopštio je Momirović.
Sve sami odlikaši Političari nastavljaju da prikupljaju nagrade, priznanja i ordenje za svoj nemerljiv doprinos našem ekonomskom, moralnom, duhovnom i društvenom napretku u poslednjih deset godina. Ovo priznanje došlo je samo nekoliko dana od dodeljivanja ordena Eparhije vranjske Aleksandru Vučiću, povodom 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog.
On se pohvalio da je jedini predsednik Srbije koji u svojoj kolekciji ima i najviše crkveno priznanje, orden Svetog Save.
– Neka svako priča o meni šta hoće, ja sam dobio najviše crkveno priznanje, orden Svetog Save, zbog podrške crkve za sve što smo uradili, i to govori o meni, kakav sam ja čovek – nedavno se pohvalio predsednik preko TV Pink.
Ima Vučić u svojoj kolekciji ključeve nekoliko gradova u Srbiji i Republici Srpskoj, nekoliko ordenja, plaketa i zahvalnica i drugih priznanja koje veličaju njegovu ljubav prema građanima Srbije. Tu je naravno i Zlatni lav, venecijanska nagrada za mir koju je dobio 2018. godine. Ova nagrada se dodeljuje od 2017. godine, a prethodni laureat bio je lokalni proizvođač testenina, smejala se javnost i dalje misleći da je sve ovo u čemu živimo jedan loš vic.
Aleksandar Vulin takođe je kolekcionar raznih priznanja, a u njihovom mnoštvu ističe se takođe orden Svetog Save koji je “zaslužio” 2013. godine dok je bio na čelu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Dragan J. Vučićević dobio je 2016. godine od vrha naše crkve gramatu, vrstu zahvalnice, “za dobrodelatnu ljubav i pomoć SPC”.
Mediji su pisali sredinom 2020. godine da će ordenom Svetog Save prvog stepena u tajnosti biti odlikovan i Siniša Mali, kao i Nikola Selaković. Siniša Mali već je primio orden Velikomučenika Kragujevačkih prvog stepena koji mu je uručio vladika Šumadijski Jovan.
Ovo su samo neki primeri kako se u Srbiji šakom i kapom dele prinanja, odlikovanja i zahvalnice ljudima koji su svojim zalaganjem zadužili srpski narod. Zadužili u jednu vrstu ekonomskog ropstva, ali koga sada briga za te marginalnosti. Važno je da rever oteža od silnih znački. Ni Solunci nisu ovoliko priznanja dobili koliko ih ima Aleksandar Vulin, a Blic je nabrojao samo njih 10 i to u tekstu objavljenom 2018. godine.
Ko u Srbiji zaslužuje ordenje, zahvalnice i najviša priznanja? Pa svakako ne političari, iz bilo koje opcije, jer su definitivno učinili da ovaj narod dotakne samo dno u poslednjih trideset godina. Oni se kite tuđim perjem, ukrašavaju vitrine nezasluženim priznanjima, dok na drugoj strani običan narod čistom alhemijom iznalazi način da preživi, školuje i prehrani svoju decu koju, nakon svih muka, ispraćaju u daleki svet jer ne žele da prođu krvavo kroz život pun patnje i odricanja zarad nezasitih, istih tih odlikovanih političara.
Ordenje za izuzetnu hrabrost treba dodeliti svim mladim parovima koji se odluče da u ovakvoj zemlji osnivaju porodicu. Ordenje, karađorđeve zvezde, sve vrste priznanja i večite zahvalnosti svim samohranim majkama i očevima koji su u najtežim trenucima, u potpunoj besparici sa najvećom inflacijom koju je svet video, usred ratova i najtežeg kriminala na ispravan način vaspitali svoju decu da budu ljudi.
Ordenje onim učiteljima koji u zabačenim srpskim selima rade sa osmehom na licu sa svega nekoliko preostalih đaka, spojenih generacija, koji ne odustaju od želje da decu usmere ka obrazovanju kako bi od njih napravili svesne ljude budućnosti sa kritičkim promišljanjem.
Nema pravde za ove “male” ljude, van oka kamere, koji svakoga dana radeći svoj posao čine ovo društvo živim, koji svojim neprimetnim zalaganjem ostavljaju nadu da će jednom svanuti svetlija budućnost.
Toma Mona i Ivanjica Čemu ivanjički kraj ima da zahvali ministru Momiroviću ili bilo kome od političara u Srbiji? Na čemu da zahvali seljak koji svoj krompir baca jer nema kome da ga proda zbog toga što država uvozi robu lošijeg kvaliteta iz ko zna kojih zemalja, uništavajući smisao i računicu poljoprivrednicima koji samo od svog rada, vremenskih uslova i volje Božje mogu da prežive.
Ministar infrastrukture nagrađen je jer radi svoj posao, za koji je plaćen, čitavih 8 meseci. Bravo za logiku. Sigurno nema veze što ministar poseduje hotel Mona baš u toj opštini. Ama baš nikakve veze sa tim nema…
Ministar Toma Mona odlučio da poseče raskošni drvored zbog svog hotela, ali se malo preračunao

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.