Izvor: Luftika.rs, 25.Maj.2020, 16:24

Radovanović: Biće bezbedno tokom jula i avgusta, ali je najsigurnije letovati u Srbiji

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da bi tokom jula i avgusta trebalo da bude dosta bezbedno, kada je u pitanju koronavirus, ali da je epidemija ipak neizvesna stvar.
Ipak, on očekuje da virusa tokom letnjih meseci ili ne bude uopšte ili će se pojavljivati sporadično.
Rizik od putovanja, u tom slučaju, kako je rekao Radovanović za Blic, u načelu ne bi bio veliki.
– Ali ako se negde pojavi mala epidemija, onda se komplikuje život onome ko se nađe van zemlje, pogotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << što ako se razboli, plaća i doktora, jer mislim da međunarodno putničko osiguranje to ne bi pokrivalo – rekao je Radovanović.
Radovanović objašnjava koje su to zemlje koje bi na neki način predstavljale najbezbednije destinacije za boravak tokom ta dva meseca. Ipak, naglašava da je najbolje letovati u Srbiji.
– Ali ako neko već hoće da ide u inostranstvo, bolje je da ide u neku susednu zemlju, da pređe samo jednu granicu, dakle u Bugarsku, Crnu Goru ili Hrvatsku. Što je dalje, to je komplikovanije, jer bilo gde na putu ako dođe do pojave epidemije, onda bi bilo problema da se ti ljudi vrate nazad – rakao je Radovanović.
On dodaje kako može da se pretpostavi da će tokom jula i avgusta biti relativno bezbedno, mada ne apsolutno, a baš zbog tog dodatnog rizika koji ne može da se isključi, predlaže se boravak u zemlji.
– S te strane, ko hoće da bude siguran ima naše banje i slična odredišta ovde u Srbiji, mada verovatno neće biti bolesti ili će je biti jako malo u ta dva letnja meseca – rekao je Radovanović.
Kon se izvinio Radovanoviću: Moramo se zapitati zašto ga nije uvažavao u jeku borbe

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.