Izvor: Radio 021, 18.Jan.2021, 23:47

RERI: Izjava savetnice predsednika o gondoli na Kalemegdanu je pritisak na pravosuđe

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) ocenio je danas izjavu savetnice za medije predsednika Srbije Suzane Vasiljević, kako predsednika Republike "niko neće sprečiti" u realizaciji projekta izgradnje gondole na Kalemegdanu, kao "neprihvatljiv i opasan" pritisak na pravosuđe.

U saopštenju RERI podseća da je na snazi privremena mera Upravnog suda iz aprila 2019. godine, po tužbi Instituta, kojom su do konačnog odlučivanja o zakonitosti građevinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dozvole, zaustavljeni radovi na izgradnji gondole, koja izričito zabranjuje bilo kakve građevinske aktivnosti kada je u pitanju realizacija ovog projekta.

Institut podseća i da je za 9. februar zakazano ročište pred Upravnim sudom na kome će se raspravljati o zakonitosti izdate građevinske dozvole, posle čega bi trebalo da bude doneta i konačna prvostepena odluka.

Vasiljević u nedelju uveče na TV Pink rekla kako se predsednik Aleksandar Vučić raduje projekatu izgradnje žičare-gondole na Kalemegdanu i da niko ne može da ga spreči da to i završi, objavili su mediji.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.