Šabić: Suzana Vasiljević vrši pritisak na sud

Izvor: Beta, 18.Jan.2021, 14:23

Šabić: Suzana Vasiljević vrši pritisak na sud

Član Upravnog odbora NVO RERI advokat Rodoljub Šabić izjavio je danas da izjava savetnice predsednika republike Suzane Vasiljević o izgradnji gondole na Kalemegdanu izaziva brojne neprijatne asocijacije pogotovo što rezolutan ton upućuje na zaključak da iza izjave izvesno stoji sam predsednik.Vasiljević je sinoć na TV Pink kazala da predsednika Aleksandra Vučića niko ne može da spreči da se projekat izgradnje žičare-gondole na Kalemegdanu završi.Šabić je ocenio da se takva izjava ne može dovesti u skladu sa minimalnim standardima uredjene države."Ta poruka je u potpunom neskladu sa lošim mišljenjima koje o projektu imaju bezmalo svi relevantni stručni subjekti (kulturološki, muzeološki, arheološki, istorijski, pravni...) a i hiljade i hiljade gradjana. Takva poruka je i u potpunom neskladu i sa ustavnom pozicijom i ovlašćenjima predsednika republike koji kao državni organ nema bukvalno nikakvih ovlašćenja", naveo je Šabić.Poruka da će gondola na Kalemegdanu po svaku cenu i bezuslovno biti realizovana, dodao je on, imaće i loše posledice po medjunarodni ugled zemlje."Ne treba zaboraviti da je već nagoveštaj ove ideje svrstao Kalemegdan na listu sedam najugroženijih spomenika Evrope (Europa Nostra). Poruka takodje ostavlja bez odgovora teško pitanje krajnje problematične finansijske konstrukcije projekta. Vlast duguje javnosti i odgovor na pitanje - zašto za ovaj projekat, po ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šabić: Suzana Vasiljević vrši pritisak na sud oko gondole na Kalemegdanu

Izvor: N1 televizija, 18.Jan.2021

Član Upravnog odbora NVO RERI advokat Rodoljub Šabić izjavio je da izjava savetnice predsednika republike Suzane Vasiljević o izgradnji gondole na Kalemegdanu izaziva brojne neprijatne asocijacije, pogotovo što rezolutan ton upućuje na zaključak da iza izjave izvesno stoji sam predsednik.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.