Putnik pokušao da prošvercuje zlatan nakit vredan oko 800.000 dinara

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnik pokušao da prošvercuje zlatan nakit vredan oko 800.000 dinara

Carinici su u četvrtak, na graničnom prelazu Gradina, na ulazu iz Bugarske, sprečili krijumčarenje zlatnog nakita vrednosti gotovo 800.000 dinara koji je putnik krio u rancu.

Reč je o više od 320 grama zlatnog nakita, najviše prstenja, zatim minđuša, lančića i narukvica, od kojih je jedan deo bio upakovan u ukrasne kutijice, a drugi kesu oblepljenu selotejp trakom, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven u "mercedesu" nemačkih registarskih oznaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kojim je iz svoje matične zemlje ka Hamburgu u Nemačkoj putovao nemački državljanin turskog porekla, u društvu saputnika iz Turske.

Kada su pristigli na granični prelaz, putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prelazu, čime su stavili do znanja da nemaju ništa da prijave. Takođe, na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da deklarišu, dali su odričan odgovor, rekavši da nemaju ništa osim ličnih stvari.

Ipak, detaljan pregled automobila pokazao je suprotno, kada su carinski službenici u gepeku pronašli ranac iza ostalih torbi i u njemu sakrivenu robu. Kao vlasnik krijumčarenog nakita prijavio se vozač, a zaplenjena roba je do okončanja prekršajnog postupka smeštena u dimitrovgradsku carinarnicu, navodi se u saopštenju.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.