Putarina u Makedoniji ostaje ista

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putarina u Makedoniji ostaje ista

Putarina na auto-putu kroz Makedoniju će ostati ista tokom predstojeće letnje sezone, izjavio je danas ministar za transport i veze Makedonije Goran Sugareski.

Trenutno se cene kroz Makedoniju plaća oko jedan i po evro na tri mesta, a makedonski ministar kaže da će za oko 15 dana biti otvorena za saobraćaj i poslednja deonica auto-puta kroz Makedoniju, na trasi Koridora 10, a to je Demir Kapija - Smokvica kod Đevđelije duga 28,2 kilometra. On je rekao da će se i na toj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << deonici naplaćivati putarina.

Na pitanje kada će biti rešeno pitanje polise osiguranja, odnosno 'zelenog kartona' koji je obavezan za naša vozila još samo u Makedoniji i Republici Srpskoj, rekao je da su Ministarstvo transporta i Ministarstvo finansija u makedonskoj vladi napravili radnu grupu koja pravi sveobuhvatnu analizu cena.

"Pravi se kompletna analiza o cenama koja treba do kraja maja da bude završena i onda ćemo znati nešto više, ne bih sada spekulisao", dodao je ministar.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.