Prvi slučajevi svinjskog gripa u Bugarskoj

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slučajevi svinjskog gripa u Bugarskoj

Bugarske vlasti saopštile su da su se u toj zemlji pojavili slučajevi svinjskog gripa i da je sedam svinja na farmi u blizini granice sa Rumunijom zaraženo tom bolešću.

Sedam zaraženih životinja nađeno je na farmi u severoistočnom selu Tutrakanci, a testovima je potvrđeno da je reč o virusu svinjskog gripa, saopštila je bugarska Agencija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bezbednost hrane i najavila da će oko sela biti uspostavljena zona karantina u krugu od tri kilometra.

Susedna Rumunija je od juna prijavila stotine slučajeva iste bolesti svinja, dok je u Kini zabeleženo pet slučajeva svinjskog grupa proteklog meseca.

Bugarska je prošlog meseca podigla ogradu na svojoj granici s Rumunijom u pokušaju da spreči prelazak divljih veprova koji bi mogli da rašire bolest po njenoj teritoriji. Afrički svinjski grip je veoma zarazna bolest koja pogađa svinje, ali ne i ljude.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.