Izvor: Radio 021, 29.Mar.2020, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi pacijenti stigli na Beogradski sajam

U privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu primljeno je prvih deset pacijenata koji su zaraženi korona virusom.

Prijem je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

Na Sajmu u Beogradu biće zbrinuti pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku, dok će oni sa komplikacijama ili izraženom kliničkom slikom biti lečeni u bolnicama.

Prostor za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << boravak obolelih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5. Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima. Osim lekara specijalista, u privremenoj bolnici biće i psiholozi.

Na sajmu su obezbeđeni sanitarni uslovi, a konstantna temperatura u objektu biće 20 stepeni.

Lista svih stvari koje pacijenti mogu da ponesu sa sobom tokom lečenja u privremenoj bolnici objavljena je na sajtu covid19.rs, a možete je pronaći i OVDE.

Glavna svrha ove, ali i ostalih privremenih bolnica koje se otvaraju u zemlji, jeste da pacijenti koji imaju lakše tegobe, a pozitivni su na virus, budu izolovani kako se bolest dalje ne bi širila, ali i da budu pod stalnim zdravstvenim nadzorom. Privremena bolnica organizovana je i na Novosadskom sajmu, kao i u Nišu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.