Prvi Prajd info centar otvoren u Beogradu

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2017, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Prajd info centar otvoren u Beogradu

Prvi Prajd info centar otvoren je danas u Beogradu i radiće do 25. septembra svakog radnog dana od 10 do 22 časa.

Svi koji dođu u centar moći će da se informišu o istoriji pokreta, stanju ljudskih prava i egzistenciji LGBT osoba u Srbiji.

Programski direktor "Civil Rights Defenders" za Zapadni Balkan Goran Miletić rekao je da je ovo istorijski korak za Srbiju, da se u jednom prostoru nađu sve informacije koje pružaju LGBT organizacije.

"Očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se konačno iz skrivanja i izlaska na ulicu par puta godišnje pređe na nešto što je permanentno i što je bez skrivanja. Verujemo da su Beograd i Srbija spremni na to", rekao je Miletić.

On dodaje da su incidenti mogući nevezano za Prajd info centar, kao i da se nada da neće biti nikakvih incidenata za mesec dana koliko će centar raditi i da je Beograd zreo da postane otvoren i liberalan grad.

"Info centar je važan pre svega za Nedelju ponosa, od 11. do 17. septembra, a 17. septembra će biti održana šetnja koja kreće u 12 sati sa Cvetnog trga i ide do Trga republike. Posle toga će centar raditi još nekih sedam dana, jer finansijski nije moguće da radi duže", zaključuje Miletić.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.