Prvi Prajd info centar otvoren u Beogradu

Prvi Prajd info centar otvoren je danas u Beogradu i radiće do 25. septembra svakog radnog dana od 10 do 22 časa.
Svi koji dođu u centar moći će da se informišu o istoriji pokreta, stanju ljudskih prava i egzistenciji LGBT osoba u Srbiji.
 
Programski direktor "Civil Rights Defenders" za Zapadni Balkan Goran Miletić rekao je da je ovo istorijski korak za Srbiju, da se u jednom prostoru nađu sve informacije koje pružaju LGBT organizacije.
 
"Očekujemo da se konačno iz skrivanja i izlaska na ulicu par puta godišnje pređe na nešto što je permanentno i što je bez skrivanja. Verujemo da su Beograd i Srbija spremni na to", rekao je Miletić.
 
On dodaje da su incidenti mogući nevezano za Prajd info centar, kao i da se nada da neće biti nikakvih incidenata za mesec dana koliko će centar raditi i da je Beograd zreo da postane otvoren i liberalan grad.
 
"Info centar je važan pre svega za Nedelju ponosa, od 11. do 17. septembra, a 17. septembra će biti održana šetnja koja kreće u 12 sati sa Cvetnog trga i ide do Trga republike. Posle toga će centar raditi još nekih sedam dana, jer finansijski nije moguće da radi duže", zaključuje Miletić.
  • @opet i ostali

    29.08.2017 20:15
    @opet i ostali
    Vi koji ste, kako kažete, u većini, uživajte u svojim "većinskim" životima i dalje.
    Ustav kaže da smo svi jednaki i da imamo jednaka prava, te samim tim, ne treba da vam smeta to što bi neko želeo da se venčava a zakoni mu/joj to ne dozvoljavaju, nego pre svega treba da vam smeta to što zakoni nekim vašim sugrađanima i sugrađankama nešto ne dozvoljavaju i stavljaju ih u neravnopravan položaj.
    Manjine su tu da se štite a ne da se primoravaju da se osećaju kao manjine.
    Bolje nemojte komentarisati i prava je šteta što ljudi poput vas mogu da imaju i usvajaju decu koju onda tako vaspitavaju.
    Gledajte svoja posla, niko vas ne ugrožava i ne napastvuje, ni promil vaših prava neće otpasti.
  • Tata Ikun

    29.08.2017 13:14
    Prajd (eng. "Pride") prevedeno na srpski jezik znači "Ponos".
    Šejm (eng. "Shame") prevedeno na sprski jezik znači "Stid".
  • opet

    29.08.2017 12:55
    ja
    Postalo je politicki nekorektno reci da su ti, licno, homoseksualci odbojni. Evo, meni jesu. I nisam za to da im se omoguci brak i usvajanje dece. Eto, nisam. Da me zensko poljubi, mislim da bih imala traumu. i Ozbiljna sam u vezi toga. I da, zensko sam. I u braku sam i imam decu. Takodje, nema niko prava ni da ih kinji, sikanira, proganja, maltretira, zato sto su to sto jesu. Nemojmo se stalno poravdati ljubavlju, da je eto to ljubav i da oni zato treba da imaju prava na brak i usvojenu decu. Ja njihov zivot u skrivanju ne mogu da zamislim, i verujem da im je tesko. Da imam poriv ka istom polu ne znam kako bih sama a sobom i sa drugima... Medjutim, mi smo u vecini oni su u manjini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.