Protestna šetnja trudnica i porodilja danas u Beogradu

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2018, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna šetnja trudnica i porodilja danas u Beogradu

Trudnice i porodilje nezadovoljne Zakonom o podršci porodica sa decom, danas će u Beogradu poći u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije.

Protestna šetnja pod nazivom "Mame su zakon" počeće u 17 časova na Trgu Nikole Pašića.

Kako je objavljeno, protest nije "politički obojen" i organizuju ga nezadovoljne trudnice i porodilje koje će zbog promene načina obračuna, tokom porodiljskog odsustva ili radi nege deteta, primati veoma male mesečne iznose.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Novim propisom oštećene su mame koje rade manje od 18 meseci u kontinuitetu, majke preduzetnice, mame koje imaju decu sa invaliditetom, deca koja su rođena kao 3. i 4. dete u porodici pre 1. jula, a imaju manje od 10 godina, kao i mame koje zarađuju više od tri republičke prosečne plate.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Protest trudnica i porodilja u Beogradu (FOTO)

Izvor: Mondo, 25.Sep.2018

Trudnice i porodilje, nezadovoljne novim Zakonom o podršci porodicama sa decom, okupile su se u centru Beograda. Održana je protestna šetnja pod nazivom "Mame su zakon" do zgrade Vlade Srbije...Mondo reporteri javljaju da se, posle okupljanja na Trgu Nikole Pašića, oko 200 učesnika protesta uputilo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.