Trudnice i porodilje u protestnoj šetnji Mame su zakon

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudnice i porodilje u protestnoj šetnji "Mame su zakon"

Beograd -- Trudnice i porodilje nezadovoljne Zakonom o podršci porodica sa decom danas će kako su najavile poći u mirnu protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Protestna šetnja pod nazivom "Mame su zakon" počeće u 17.00 od Trga Nikole Pašića do Vlade Srbije.

Kako je na društvenim mrežama objavljeno protest nije "politički obojen" i organizuju ga nezadovoljne trudnice i porodilje među kojima su i one koje će zbog promene načina obračuna, tokom porodiljskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsustva ili radi nege deteta primati veoma male mesečne iznose.

Novim propisom oštećene su majke koje rade manje od 18 meseci u kontinuitetu, majke preduzetnice, majke koje imaju decu sa invaliditetom, deca koja su rođena kao 3. i 4. dete u porodici pre 1. jula, a imaju manje od 10 godina i majke koje zaradjuju više od tri republičke prosečne plate.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protestna šetnja trudnica i porodilja danas u Beogradu

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2018

Trudnice i porodilje nezadovoljne Zakonom o podršci porodica sa decom, danas će u Beogradu poći u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije...Protestna šetnja pod nazivom "Mame su zakon" počeće u 17 časova na Trgu Nikole Pašića...Kako je objavljeno, protest nije "politički obojen" i organizuju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.