Štrajk u javno-komunalnim preduzećima

Izvor: S media, 17.Jan.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u javno-komunalnim preduzećima

Štrajk zaposlenih u novosadskim javno-komunalnim predzuzećima počeće sutra, jer su propali pregovori sindikata i gradske vlasti o vraćanju mase zarada radnicima na prethodni nivo.

"Pošto pregovori o osnovnom i ostalim zahtevima nisu uspeli, štrajk u javno-komunalnim preduzećima će početi u 8 sati ujutro, a u 10 sati će radnici protestovati ispred Gradske kuće", rekao je Tanjugu sekretar Odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sindikata zaposlenih u stambeno-komunalnoj oblasti Dragan Frček.

Prema odluci Skupštine grada, masa zarada zaposlenih u svih 15 javno-komunalnih preduzeća smanjena je za 10 odsto zbog negativnih posledica globalne ekonomske krize i radi racionalnijeg poslovanja.

Otuda su krajem 2009. u Gradskom odboru sindikata najavili štrajk ukoliko ta odluka ne bude promenjena ili zamrznuta.

Pregovarački tim sindikata zaposlenih u stambeno-komunalnoj delatnosti postavio je gradskoj vlasti još nekoliko zahteva, medju kojima je i nastavak pregovora o zaključivanju opšteg kolektivnog ugovora u toj oblasti, koje je, kako ističu sindikalci, gradska vlast samoinicijativno otkazala.

"Pošto je na osnovu Zakona o štrajku, Grad odredio ogroman minimum procesa rada i koji mora da bude poštovan u vreme štrajka, od čak 70 posto, prinudjeni smo zbog toga da menjamo taktiku i da od utorka protestujemo svakog dana u 15 sati", do ispunjenja naših zahteva, rekao je Frček.

Član Gradskog veća i šef pregovaračkog tima gradske vlasti Milan Djukić potvrdio je Tanjugu da dogovor sa predstavnicima zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima nije postignut i dodao da je svako ostao na svojim pozicijama.

"Grad je s rukovodstvima tih preduzeća utvrdio minimum procesa rada i "očekujemo da će svi redovni poslovi biti obavljeni i gradjani neće trpeti posledice štrajka", rekao je Djukić.

Djukić je napomenuo da sindikat ima legitimno pravo da traži ispunjenje svojih zahteva, ali je ocenio da štrajk u ovom momentu i u ovim uslovima nikome nije bio potreban.

Djukić je dodao da je zbog opšte ekonomske situacije neizvesno u kom vremenskom periodu bi zarade zaposlenima u javno-komunalnim preduzećima mogle da budu vraćene na raniji nivo.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra štrajk u javno-komunalnim preduzećima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2010

NOVI SAD - Sutra u osam ujutru počinje štrajk zaposlenih u novosadskim javnim i javno-komunalnim preduzećima...Član Gradskog veća i šef pregovaračkog tima gradske vlasti Milan Đukić potvrdio je Tanjugu da dogovor sa predstavnicima zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima nije postignut i dodao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Hoće li Novi Sad biti u blokadi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010, 00:30

NOVI SAD - Sutra u osam ujutru počinje štrajk zaposlenih u novosadskim javnim i javno-komunalnim preduzećima...Član Gradskog veća i šef pregovaračkog tima gradske vlasti Milan Đukić potvrdio je Tanjugu da dogovor sa predstavnicima zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima nije postignut i dodao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Štrajk u novosadskim javnim preduzećima

Izvor: EMportal, 18.Jan.2010

Oko 300 zaposlenih u novosadskim javnim i komunalnim preduzećima protestovali su danas ispred Gradske kuće, nezadovoljni odlukom gradskih vlasti o smanjenju zarada od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Nastavak na EMportal...

Protest radnika javnih i komunalnih preduzeća

Izvor: Beta, 18.Jan.2010

NOVI SAD, 18. januara 2010. (Beta) - Oko 300 zaposlenih u novosadskim javnim i komunalnim preduzećima protestovali su u ponedeljak ispred Gradske kuće, nezadovoljni odlukom gradskih vlasti o smanjenju zarada za deset odsto u odnosu na prošlu godinu...Delegaciju sindikalaca primio je gradonačelnik...

Nastavak na Beta...

Novosadski komunalci sutra nastavljaju štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010

NOVI SAD - Zaposleni u novosadskim javno-komunalnim predzuzećima nastaviće štrajk, jer nisu uspeli pregovori sa gradskim vlastima i okupiće se sutra ponovo pred Gradskom kućom...Oko hiljadu radnika okupljanjem na centralnom gradskom trgu protestovalo je zbog smanjenja njihovih zarada za 10 odsto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.