Novosadski komunalci sutra nastavljaju štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski komunalci sutra nastavljaju štrajk

NOVI SAD - Zaposleni u novosadskim javno-komunalnim predzuzećima nastaviće štrajk, jer nisu uspeli pregovori sa gradskim vlastima i okupiće se sutra ponovo pred Gradskom kućom.

Oko hiljadu radnika okupljanjem na centralnom gradskom trgu protestovalo je zbog smanjenja njihovih zarada za 10 odsto i kako je najavljeno trajaće dok im gradska vlast ne vrati plate na prethodni nivo i ne ispuni druge zahteve, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i o potpisivanju kolektivnog ugovora.

Narednih dana, kako su najavili predstavnici sindikata, Novosađani bi mogli da osete posledice štrajka, jer neće biti iznošeno smeće, a moguća je obustava polazaka autobusa GRAS-a.

Zabeležio novinar Radio Novog Sada Slobodan Vidović.

Pavličić: Ne odustajemo od smanjenja zarada za 10 odsto

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je da vlasti ne odustaju od smanjenja zarada zaposlenima u javno-komunalnim preduzećima za deset odsto. On je zatražio da bude obezbedjen minimum procesa rada za vreme štrajka.

Gradska vlast naložila je javnim preduzećima da, u vreme štrajka, obezbede minimum procesa rada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.