Izvor: Radio 021, 09.Dec.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "Dijafragmenti Danila Vuksanovića" i izložba u utorak u GMS i MLS

Promocija knjige "Dijafragmenti Danila Vuksanovića. Likovna hronika 2001 - 2018." i otvaranje izložbe biće upriličeni u utorak, 10. decembra na dve lokacije u Novom Sadu.

Promocija knjige u Galeriji Matice srpske će početi u 18 časova.

O knjizi će govoriti likovni kritičar Sava Stepanov, umetnik i likovni kritičar Andrej Tišma, likovni kritičar i urednik portala Art magazin Luka Salapura,  upravnica Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i autor Danilo Vuksanović.

Izložba "Dijafragmenti/izbor iz mnoštva" biće otvorena u 19:30 časova u Malom likovnom salonu.

Izložbu će otvoriti Maja Erdeljanin, umetnica i urednica likovnog programa.

U knjizi Dijafragmenti Danila Vuksanovića. Likovna hronika 2001-2018. su tekstovi o slikarstvu, grafici, crtežu, skulpturi i fotografiji. Knjiga je povod za istoimenu izložbu u Malom likovnom salonu na kojoj je predstavljen izbor radova umetnika o kojima je u Dijafragmentima pisano. Izbor je isključivo praktične prirode i vizuelno dopunjuje promociju knjige u Kulturnom centru Novog Sada neposredno pre njenog otvaranja.

Izložba se može pogledati do 20. decembra, radnim danom od 10 do 20h.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.