Izvor: Luftika.rs, 15.Okt.2021, 17:48

Privedena Dijana Hrkalović, pretres stana u toku

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović privedena je danas, a obavljen je i pretres njenog stana. Kako saznajemo, u toku je saslušanje Hrkalović u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Ona će biti saslušana zbog navodnog uklanjanja dokaza u slučaju ubistva na šinama, prenosi Danas.
Reč je o ubistvu Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u centru Beograda, 30. januara 2017. godine, za koje je bio osumnjičen, a potom oslobođen Veljko Belivuk zvani >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Velja Nevolja. Hrkalović je početkom marta odbila poligrafsko ispitivanje, ali je četiri sata ispitivana u svojstvu građanina u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, povodom navodne povezanosti sa Darkom Elezom i Veljkom Belivukom.
Ona je bila ispitivana i 21. januara u vezi sa aferom sa nezakonitim prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića, članova njegove porodice i još nekoliko visokih funkcionera, i tada je takođe odbila poligrafsko ispitivanje.
Istovremeno, danas je Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Veljka Belivuka i ostalih okrivljenih zbog više ubistava, otmice, trgovinu drogom.
Kako je saopštio Viši sud, KV veće smatra da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret.
Belivuk i ostali uhapšeni su početkom februara ove godine, dok je optužnica podignuta krajem jula.
Nakon godina podrške, pohvala i priznanja, moćna Dijana Hrkalović ostala je usamljena, odbačena i označena kao vrhovni krivac za sva (van)institucionalna nezakonita i kriminalna delovanja u samom vrhu države Srbije.
U njeno „zlatno doba“, ime joj se sa zvaničnih mesta i preko provladinih medija pominjalo sa poštovanjem. Poslednjih meseci se ti isti trbuhozborci vlasti takmiče u broju kriminalnih radnji koje joj stavljaju na teret, najčešće je povezujući sa uhapšenim vođom navijačke bande ”Principi” Veljkom Belivukom.
Njena navodna moć bila je tolika da se po policiji pričalo da je faktički ministar ona, a ne Nebojša Stefanović, koji je to samo formalno.
Iz svih napisa i objava tokom proteklih mesec dana čuli smo mnogo toga, samo nije jasno kako je moguće da je sve to radila pet godina, da je o mnogo čemu što tablodi sada pominju brujala cela policija, a da je niko, ni ministar, ali ni koordinator službi bezbednosti, Aleksandar Vučić, u tome nisu zaustavljali.
Poznavaoci prilika navode da bi se nemilosrdna kampanja tabloida mogla shvatiti kao pretnja Hrkalovićevoj da ćuti o svemu što zna.
Oni kažu da bi kampanja mogla biti i najava sudskog procesa protiv nje. Na pitanje gde je u svemu tome pravda i kazna za učinjeno i neučinjeno, kažu da toga nema.
“Sve je ovo jedan veliki sukob u porodici“, zaključuju.
 
Novac od droge uzimaju SNS i BIA, Hrkalovićka je Vučićev čovek

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijana Hrkalović na saslušanju u Tužilaštvu

Izvor: RTS, 15.Okt.2021

Nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović privedena je. . U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je saslušanje Dijane Hrkalović, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu...Prethodno, nekadašnja državna sekretarka ispitana je u sektoru unutrašnje kontrole...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.