Izvor: Luftika.rs, 21.Jan.2021, 12:13

Prestrašni snimak navodnog zlostavljanja deteta u beogradskom vrtiću

Gradska prosvetna inspekcija Beograda po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka danas će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića “Zamak” iz kojeg, kako mediji navode, potiču objavljeni snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja.
– Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio “Srpski telegraf” autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom – rekao je Gak.
On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.
– To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole – poručio je Gak.
On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.
– Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci – zaključio je Gak.
“Telegraf” je pokušao da stupi u kontakt sa direktorom ovog privatnog vrtića kako bismo dobili njegov komentar, ali nam je rečeno da on trenutno nije dostupan jer je u toku sastanak.
pic.twitter.com/4amfToF7yz
— Babica Travica (@BabicaTRAVICA) January 20, 2021

Na snimcima se vidi kako vaspitačica drži dete na podu i grubo ga s obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta, izvlači decu iz špajza u kom su zatvorena, pritom iz grubo spuštajući na pod, viče na njih dok ona jecaju.
Za našu decu u poljskom wc-u: Nemaju lavabo, pa jedni drugima iz kofe peru ruke

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.