Izvor: RTS, 21.Jan.2021, 11:40

Vanredna kontrola u vrtiću "Zamak", posle navoda o zlostavljanju deteta

U privatni vrtić “Zamak” upućena je vanredna kontrola gradske prosvetne inspekcije, nakon što su objavljeni snimci za koje u pojedinim medijima tvrde da prikazuju zlostavljanja deteta i neprofesionalno ponašanje u toj ustanovi.
Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, navodi da će ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio Srpski telegraf autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića snositi posledice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom", rekao je Gak. 
On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.
"To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole", poručio je Gak.
Pozvao je roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.
"Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci", zaključio je Gak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLE UZNEMIRUJUĆEG SNIMKA IZ OBDANIŠTA, GAK ODMAH NALOŽIO: Inspekcija poslata u privatni vrtić Zamak po HITNOM NALOGU

Izvor: Kurir, 21.Jan.2021

Ukoliko se utvrdi da su snimci autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića snosiće posledice

Nastavak na Kurir...

Gak o slučaju vrtića na Voždovcu: Dete sa snimka nije autistično, nismo reagovali ranije, jer nije bilo prijave

Izvor: Blic, 22.Jan.2021, 11:18

Gradski sekretar za obrazovanje i dečku zaštitu Slavko Gak istakao je da dete koje se nalazi na snimku iz privatnog vrtića "Zamak" koji je uzdrmao javnost, nema autizam.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.