Izvor: Radio 021, 12.Avg.2020, 21:50

Preminuo medijski magnat Samner Redstoun, osnivač kompanija CBS i Viacom

Američki medijski magnat Samner Redstoun, koji je od porodičnog filmskog lanca napravio imperiju medija CBS i Viacom, umro je u 98. godini.

To je saopštio porodični holding National Amusements, koji kontroliše kompaniju "ViacomCBS".

Redstoun je, uprkos poodmakloj starosti, bio predsednik upravnog odbora CBS i Viacom do 2016. godine, kada se povukao tokom borbe za vlast svoje porodice, većinske vlasnice kompanije, i rukovodstva tih firmi.

Od porodičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lanca bioskopa za automobiliste (drive-in) napravio je medijsku imperiju kroz agresivne kupovine. Mnogi novinski naslovi su bili o njegovim vezama sa ženama, glumcima i direktorima. U brojnim intervjuima rekao je da nikad neće umreti.

Njegovo čvrsto upravljanje kompanijom National Amusements, koja kontroliše CBS i Viacom kroz akcije, prenet je na njegovu ćerku Šari Redstoun, koja se borila sa rukovodstvom da ponovo spoji te dve celine, podeljene 2006. godine.

Redstounove bitke sa sopstvenom porodicom su bile isto toliko dramatične kao njegovi korporativni manevri. Sin Brent Redstoun je jednom tužio oca da bi podelio njegovu medijsku imperiju, a onda je prihvatio znatnu sumu da odustane od svog dela akcija sa pravom glasa.

Redstoun se dvaput ženio i dvaput razvodio. Prvo s Filis Glorijom Rafael, majkom Šari i Brenta, a zatim s učiteljicom Paulom Fortunato, koja je 39 godina mlađa od njega. Pod njegovim nadzorom, Viacom je postao jedan od medijskih divova u SAD, s televizijskim kanalima koji se plaćaju MTVi i Comedy Cental i filmskim studiom Paramount pictures.

Redstoun je često govorio u intervjuima da je "kralj". Časopis Forbs procenio je neto vrednost njegove imovine na 4,6 milijardi dolara.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Preminuo medijski magnat Samner Redston

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 00:05

Američki medijski magnat Samner Redston, u čijem su vlasništvu CBS i Viacom , umro je u utorak u 97. godini, saopštio je porodični holding National Amusements...Predsednik Upravnog odbora CBS -a i Viacoma bio je do 2016. kada je zbog narušenog zdravlja odstupio s dužnosti, dok se njegova porodica,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.