Izvor: Luftika.rs, 16.Jun.2020, 16:05

Preminuo legendarni pevač narodne muzike Dobrivoje Topalović (75)

Srpski pevač Dobrivoje Topalović preminuo je danas, 16. juna, u 75. godini.
Tužnu vest potvrdila je Snežana Đurišić.
– Jeste, preminuo je, dugo je bolovao od karcinoma, godinu dana i otišao je. Preminuo je u Čačku – potvrdila je Snežana Đurišić, prenosi Telegraf.rs.
Pevanjem je počeo da se bavi u jednom kulturno-umetničkom društvu u Čačku, a prvu ploču nazvanu „Kad bi znala koliko te želim“ snimio je 1968. godine.
Tokom svoje višedecenijske karijere >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << snimio je dvadeset šest singl-ploča i šesnaest studijskih albuma.
Prekretnica u njegovoj karijeri bila je pesma Obrena Pjevovića „Ej, da mi je“, koju je snimio 1981. godine.
U isto vreme započeo je saradnju sa kompozitorom Draganom Aleksandrićem, koji mu je u saradnji sa tekstopiscem Radmilom Todorović napisao neke od njegovih najlepših pesama: Kad bih mog’o i umro bih za te i Volim te, jedino moje (1982), Progovori, sliko i Hvala ti što postojiš (1985). 1986. godine snimio je album na kom se nalaze pesma Crno vino.
Dobitnik je Estradne nagrade Srbije (1983), Nagrade za životno delu na festivalu „Moravski biseri“ (2014), Plakete „Zlatna lira“ za izuzetna vokalna ostvarenja (2015), Nagrade za životno delo od strane Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije (2017), kao i nagrada na mnogim muzičkim festivalima.

Još jedna za kraj: Objavljena nova pesma Olivera Dragojevića (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Odlazak legende narodne muzike: Preminuo Dobrivoje Topalović

Izvor: Večernje novosti, 16.Jun.2020

- Jeste, preminuo je, dugo je bolovao od karcinoma, godinu dana i otišao je. Preminuo je u Čačku - potvrdila je Snežana Đurišić Srpski pevač Dobrivoje Topalović preminuo je danas, 16. juna, u 75. godini. Tužnu vest potvrdila je Snežana Đurišić.- Jeste, preminuo je,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.