Izvor: Radio 021, 10.Jan.2020, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Neda Arnerić

Slavna glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života.

Prema prvim informacijama, glumica je pronađena u svom stanu na Vračaru, gde se nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći.

Neda Arnerić rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Iza sebe je ostavila brojne uspešne i zapažene uloge.

Njen prvi film, "San" iz 1966. godine, napravio je od Nede prvu dečju filmsku zvezdu Jugoslavije. Proslavila se u kultnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << film "Ko to tamo peva" gde je tumačila ulogu mlade.

U karijeri dugoj pola veka, Neda Arnerić je ostvarila značajne uloge u filmovima "Višnja na Tašmajdanu", "Užička republika", "Sutjeska", "Valter brani Sarajevo", "Varljivo leto '68"...

Igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima. Nakon velike popularnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga veka, glumica je i devedesetih doživela veliku slavu –zahvaljujući blokbasteru "Tri karte za Holivud" i televizijskoj seriji "Policajac sa Petlovog brda".

Za ulogu Delfine, u filmu "Ispravi se, Delfina" reditelja Aleksandra Đurčinova, 1977. godine dobila je "Srebrnu arenu" na Filmskom festivalu u Puli, kao i nagradu Nagrada "Carica Teodora" na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu.

Godine 1980. diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 1985. do 1999. godine vodila je sopstvenu galeriju "Atrijum" u Beogradu.

Dobitnica je "Zlatne arene" na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu "Haloa –Praznik kurvi", reditelja Lordana Zafranovića.

Uskoro opširnije...

Autor: Blic,021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Preminula Neda Arnerić

Izvor: RTS, 10.Jan.2020

Slavna glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini. Pronađena je u svom stanu u Beogradu. Snimila je više od 100 filmova, a odigrala četrdesetak uloga u pozorištu. Za svoj rad dobila je brojna priznanja i nagrade. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.