Premijerka Britanije spremna da iskoristi nuklearno oružje za zastrašivanje

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Britanije spremna da iskoristi nuklearno oružje za zastrašivanje

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je na pres-konferenciji u Bratislavi da je spremna da upotrebi nuklearno oružje za zastrašivanje, prenosi "Sputnjik".

Tereza Mej je bila u radnoj poseti Slovačkoj koja trenutno predsedava EU.

Novinar slovačke televizije TV3 je u vezi sa debatom u britanskom parlamentu prošle nedelje o nuklearnom potencijalu ove zemlje postavio pitanje Terezi Mej: "Da li je britanska premijerka spremna da iskoristi oružje protiv Rusije?".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
- Zaista, protekle nedelje je održano veoma važno glasanje u parlamentu o nastavku našeg nuklearnog programa. Tokom debate je postavljeno pitanje da li bih ja bila spremna da iskoristim nuklearno oružje u cilju zastrašivanja. Moj odgovor je bio "da" - odgovorila je Mej.

Prema programu "Trident", najskupljem programu Oružanih snaga Velike Britanije, predviđena je gradnja četiri podmornice koje mogu da nose nuklearne i termonuklearne bojeve glave. Projekat modernizacije predviđa zamenu podmornica klase "Vangard" novim podmornicama tipa "Suksesor" od 2030. godine.

Autor: Sputnjik

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.