Premijerka Britanije spremna da iskoristi nuklearno oružje za zastrašivanje

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je na pres-konferenciji u Bratislavi da je spremna da upotrebi nuklearno oružje za zastrašivanje, prenosi "Sputnjik".
Tereza Mej je bila u radnoj poseti Slovačkoj koja trenutno predsedava EU.
 
Novinar slovačke televizije TV3 je u vezi sa debatom u britanskom parlamentu prošle nedelje o nuklearnom potencijalu ove zemlje postavio pitanje Terezi Mej: "Da li je britanska premijerka spremna da iskoristi oružje protiv Rusije?".
 
- Zaista, protekle nedelje je održano veoma važno glasanje u parlamentu o nastavku našeg nuklearnog programa. Tokom debate je postavljeno pitanje da li bih ja bila spremna da iskoristim nuklearno oružje u cilju zastrašivanja. Moj odgovor je bio "da" - odgovorila je Mej.
 
Prema programu "Trident", najskupljem programu Oružanih snaga Velike Britanije, predviđena je gradnja četiri podmornice koje mogu da nose nuklearne i termonuklearne bojeve glave. Projekat modernizacije predviđa zamenu podmornica klase "Vangard" novim podmornicama tipa "Suksesor" od 2030. godine.
  • Kad rusi pisu ....

    30.07.2016 12:32
    ... a srbende citaju.
    Necu da branim jednu bahatu Torijevku ali je izjava izvadjena iz konteksta sto se i naravno moze ocekivati od jednog "Sputnjika".

    Doticna je rekla da je spremna za upotrebu nuklearnog oruzija u slucaju opasnosti po UK i clanice NATO alijanse. Nesto slicno je izjavila i u parlamentu. Na to su spremne sve clanice pomenute alijanse koje imaju nuklearno oruzije u arsenalu.

    Vazno je da se niko ne jedi mnogo oko Putinovih pretnji, boze moj, covek je melem i pravi demokrata.
  • Dragan

    29.07.2016 19:38
    nuklearka
    trebalo bi joj staviti medjunozno zastrazivanje vestica britanska
  • Terješkova

    29.07.2016 16:31
    Ne mora zastrašivati oružjem dovoljno je da je vidimo! Gadne li žene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.