Preinačena presuda protiv Autonomije po tužbi Danijela Kulačina

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2018, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preinačena presuda protiv Autonomije po tužbi Danijela Kulačina

Vrhovni kasacioni sud preinačio je presudu Apelacionog suda u Beogradu kojom je portal Autonomija, po tužbi Danijela Kulačina, kažnjen sa 300.000 dinara, uz prateće zatezne kamate i sudske troškove.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštilo je da je presuda Vrhovnog kasacionog suda potvrdila njihovu ocenu, kao vlasnika ovog portala, ali i stavove drugih relevantnih novinarskih i medijskih udruženja, da je odluka Apelacionog suda donesena protivno zakonu, sa nemuštim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << obrazloženjem i bez pravog uvida u prirodu predmeta.

Prethodno je Viši sud u Beogradu doneo odluku kojom je odbačena tužba Danijela Kulačina, nekadašnjeg funkcionera Treće Srbije i vlasnika firme koja je svojevremeno bila zainteresovana za kupovinu medija u Vojvodini – protiv NDNV-a i njegovog portala Autonomija.

Presuda Apelacionog suda je dovela u pitanje opstanak portala Autonomija, pa je NDNV organizovao kampanju skupljanja novca "Spasimo Autonomiju!", tokom koje je (od 24. do 30. maja 2017. godine) od svojih čitalaca skupila ukupno 404.343 dinara.

Novac koji je vraćen portalu Autonomija, a koji je prikupljen u kampanji, Nezavisno društvo novinara Vojvodine iskoristiće za izradu istraživačkih i analitičkih tekstova, ispod kojih će biti jasno naznačeno da su ih finansirali čitaoci.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine podneće izveštaj čitaocima i javnosti o načinu kako je utrošen ovaj novac.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.