Pregovori Vojnog sindikata i ministra odbrane bez rezultata

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori Vojnog sindikata i ministra odbrane bez rezultata

Predstavnici Vojnog sindikata Srbije ostaju pri najavljenom protestu za 27. novembar i nakon današnjeg razgovora sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem.

Ministar odbrane Zoran Đorđević i predstavnici Vojnog sindikata Srbije razgovarali su danas o "svim problemima i zahtevima na koje je taj sindikat ukazao". Nakon tog susreta, Ministarstvo odbrane je saoštilo da je "postignut dogovor u vezi sa većinom zahteva i pitanja", dok su predstavnici sindikata izjavili da ostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pri najavljenom protestu, "jer rešenja nisu konkretizovana".

- Iako je postignuta saglasnosti za deo zahteva, rešenja nisu konkretizovana. Vojni sindikat Srbije je po ko zna koji put dobio uveravanja da će se materijalni i socijalni status zaposlenih poboljšati. Zbog navedenog Vojni sindikat Srbije nastavlja sa realizacijom priprema za održavanje mirnog građanskog protesta - navodi se u saopštenju sindikata.

Kako navode, s obzirom na to da je deo zahteva u nadležnosti Vlade Srbije i ministra finansija, Vojni sindikat Srbije odlučio je da se ostavi prostor ministru odbrane da se do petka 25. novembra oni još jednom razmotre i konačno utvrde sporazumom.

- Protest u organizaciji Vojnog sindikata Srbije zakazan za 27. novembar u pet do dvanaest, održaće se ako ne dođe do potpisivanja sporazuma - navodi se u saopštenju sidikata.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.