Izvor: Radio 021, 28.Feb.2021, 14:08

Predstavnik Sinepleksa: Zašto je bioskopima skraćeno radno vreme, ali ne i pozorištima

Odlukom Kriznog štaba, bioskopima je ovog vikenda skraćeno radno vreme, dok su iz ovih mere izuzeta pozorišta, a, kako kaže Aleksandar Garić predstavnik bioskopa Sinepleks, time je zadat poslednji udarac na poslovanje bioskopa u Srbiji.

"Ostaje nejasno zašto su bioskopi svrstani u grupu objekata kojima je skraćeno radno vreme, jer ne postoji nikakva razlika između uslova u kojima se odvija projekcija filma u 13 ili 21 čas, osim što skraćenje značajno utiče na već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mizerne prihode", naveo je Garić.

Dodaje da niko ne može da objasni u čemu se razlikuju bioskopi i pozorišta, kada je reč o razlozima za donošenje mera.

Napomenuo je da skoro šest meseci bioskopi nisu radili, a kada su dobili dozvolu za rad, strogo su se poštovale sve mere koje je doneo Krizni štab.

"Odgovornim poslovanjem i sprovođenjem svih propisanih mera u cilju suzbijanja kovida-19, bioskopi su dokazali da su jedno od najbezbednijih mesta", poručuje Garić, koji smatra da je primetan nedostatak sluha prema industriji koja je najviše pogođena pandemijom i koja je dovedena na rub egzistencije.

"Ukoliko se nastavi trend donošenja nelogičnih odluka i mera, bioskopi neće još dugo opstati", naveo je Garić.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.