Izvor: Radio 021, 12.Avg.2020, 21:04

Predstavnici Grada razgovarali sa kineskim "Šandongom" o izgradnji novog mosta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong" i sa njima razgovarao o potencijalnoj saradnji i ulaganjima u infrastrukturne projekte u gradu.

Tema sastanka je ovog puta bio projekat izgradnje obilaznice sa mostom oko Novog Sada, koji je proglašen projektom od nacionalnog značaja.

Generalni direktor Džang Điančao se zahvalio na poverenju i podršci gradonačelniku Novog Sada.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više navrata smo imali kontakte sa predstavnicima Grada Novog Sada o različitim projektima, a veoma sam srećan što sam danas imao priliku da razgovaram sa gradonačelnikom o novom mostu preko Dunava. Imali smo veoma konstruktivan i sadržajan sastanak. Mi kao predstavnici državne kineske kompanije ćemo u saradnji sa novosadskom gradskom upravom, posao u vezi tog projekta raditi odgovorno, brzo i kvalitetno, a ulaganjem zajedničkih napora i truda, uspećemo da Novi Sad učinimo još boljim i lepšim", rekao je direktor beogradskog ogranka "Šandonga" Džang Điančao.

Vučević je istakao da Novom Sadu imponuje što je velika državna kineska kompanija, koja radi neke od najvažnijih projekata u državi, zainteresovana za ovu investiciju kojom će Novi Sad dobiti četvrti most.

"Veoma sam zadovoljan sastankom sa rukovodstvom kompanije "Šandong hajspid grup", sa kojom imamo kontinuitet u komunikaciji, jer ovo nije prvi put da se sastajemo. Sve više sazrevaju okolnosti koje omogućavaju da oni dođu u naš grad kao investitori. Želimo i da na najbolji način iskoristimo poseban status koji uživamo zahvaljujući međudržavnom sporazumu NR Kine i Republike Srbije, s obzirom na nacionalni značaj projekta. Od prijatelja iz Kine očekujemo prvenstveno dve stvari, a to su poštovanje rokova i visok kvalitet u radu. Oni imaju veoma optimistične prognoze i ja se nadam da će baš po njihovim vremenskim rokovima biti realizovan projekt izgradnje. Mi ćemo do kraja avgusta imati generalni projekat mosta, a naša Radna grupa gde su predstavnici Grada, Fakulteta tehničkih nauka i privatih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, dostaviće jedan vremenski okvir "Šandong grupi" da vide našu viziju tih datumskih odrednica, a zatim očekujemo u septembru ili oktobru i zvaničnu ponudu te kineske kompanije", rekao je gradonačelnik i zahvalio se predstavnicima kompanije na donaciji Novom Sadu u martu, vezanoj za borbu protiv virusa korona.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.