Kinezi grade most i obilaznicu u Novom Sadu?

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 17:59

Kinezi grade most i obilaznicu u Novom Sadu?

Novi Sad -- Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije Šandong o potencijalnoj saradnji i ulaganjima.

Govorilo se i o potenicjalnoj izgradnji novog mosta preko Dunava, saopšteno je iz njegovog kabineta. Vučević je naveo da "sve više sazrevaju okolnosti" koje omogućavaju da oni dođu u Novi Sad kao investitori.

"Tema sastanka je ovog puta bio projekat izgradnje obilaznice sa mostom oko Novog Sada, koji je proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projektom od nacionalnog značaja. Nama imponuje to što je velika državna kineska kompanija, koja radi neke od najvažnijih projekata u našoj državi, zainteresovana za ovu investiciju kojom će Novi Sad dobiti četvrti most", rekao je Vučević.

Vučević je dodao da "od prijatelja iz Kine" očekuje poštovanje rokova i visok kvalitet u radu.

"Oni imaju veoma optimistične prognoze i ja se nadam da će baš po njihovim vremenskim rokovima biti realizovan projekt izgradnje. Mi ćemo do kraja avgusta imati generalni projekat mosta, a naša Radna grupa gde su predstavnici Grada, Fakulteta tehničkih nauka i privatnih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, dostaviće jedan vremenski okvir 'Šandong grupi' da vide našu viziju tih datumskih odrednica", rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, u septembru ili oktobru očekuje se zvanična ponuda te kineske kompanije.

Generalni direktor kineske kompanije Džang Điančao rekao je da je sastanak bio "veoma konstruktivan i sadržajan".

"Mi ćemo, kao predstavnici državne kineske kompanije, u saradnji sa novosadskom gradskom upravom posao u vezi tog projekta raditi odgovorno, brzo i kvalitetno, a ulaganjem zajedničkih napora i truda, uspećemo da Novi Sad učinimo još boljim i lepšim", kazao je Điančao a navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.