Predsedniku Komisije za procenu vrednosti zemljišta parcela upola jeftinija

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2017, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedniku Komisije za procenu vrednosti zemljišta parcela upola jeftinija

Predsednik novopazarske Komisije za procenu tržišne vrednosti zemljišta Merfaz Kurtanović kupiće gradsku parcelu u Ulici Save Kovačevića u Novom Pazaru za 11.000 evra po aru, što je gotovo duplo manje nego što će Naftna industrija Srbije (NIS) platiti za plac u istoj ulici.

To telo je 31. maja procenilo da parcela broj 10648, od 12 ari u vlasništvu grada, vredi 25.000 evra po aru, odnosno da za kupovinu udela grada u toj parceli NIS u budžet Novog Pazara mora da uplati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 300.000 evra. NIS se na tu odluku žalio, pa je Komisija 25. jula ponovo procenila vrednost tog zemljišta i ovog puta utvrdila da je tržišna vrednost 20.000 po aru, odnosno 250.000 evra za ceo udeo grada u toj parceli. Na tom placu se nalazi benzinska pumpa te kompanije, čija rekonstrukcija je u toku.

Na sednici 18. avgusta, Komisija je procenjivala vrednost parcele broj 10625/2, udaljene nekoliko stotina metara od parcele NIS-a, radi prodaje Kurtanoviću i njegovom partneru Avdulahu Smailoviću. Grad je bio vlasnik 102 kvadratna metra te parcele, a Komisija je odlučila da Kurtanović i Smailović u gradsku kasu uplate 11.220 evra, odnosno 11.000 evra po aru. Na tom placu se nalazi stambeno-poslovni objekat.

U zapisniku sa te sednice se navodi da se Kurtanović izuzeo prilikom procenjivanja vrednosti tog zemljišta, a u izjavi za radio Sto plus kazao je da su na toj ceni insistirali ostali članovi Komisije.

"Moj predlog bio je da cena bude 12.000 evra, pošto je slična sa parcelom NIS-a, ali su ostali članovi insistirali da cena bude 11.000 evra, iako sam rekao da nema potrebe da mi smanjuju cenu", kazao je Kurtanović. On nije odgovorio zašto se vrednosti parcela u istoj ulici toliko razlikuju, ali je rekao da plac koji je prodat NIS-u vredi više nego što je procenjen.

"Na toj parceli od 12 ari može da se napravi fantastičan poslovni objekat ili stambena zgrada. Zato je cena mogla da bude i znatno veća, ali kako je tu već benzinska pumpa, nismo hteli da povećavamo cenu", izjavio je Kurtanović.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.