Izvor: Radio 021, 20.Jan.2020, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik podneo krivičnu prijavu zbog objavljivanja iskaza Ninoslava Jovanovića

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović podneo je krivičnu prijavu protiv lica osumnjičenog da je neovlašćenim licima učinio dostupnim iskaz Ninoslava Jovanovića, osumnjičenog za otmicu maloletne devojčice Monike.

Poverenik navodi da je sproveo postupak nadzora u Višem javnom tužilaštvu u Nišu gde je bilo utvdjeno da je osumnjičeni bio saslušavan od strane službenih lica MUP-a i Višeg javnog tužilaštva Niš, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

"Poverenik je zaključio da postoje osnovi za sumnju da su podaci o ličnosti iz iskaza osumnjičenog učinjeni dostupnim neovlašćenim licima, što je za posledicu imalo objavljivanje istih podataka u medijima", piše u saopštenju Poverenika.

Krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog sumnje da je izvršeno krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.