Poverenik podneo prijavu protiv odgovornih zbog objavljivanja informacija sa saslušanja Malčanskog berberina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik podneo prijavu protiv odgovornih zbog objavljivanja informacija sa saslušanja "Malčanskog berberina"

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović podneo je krivičnu prijavu protiv odgovornih za objavljivanje u medijima iskaza osumnjičenog za otmicu maloletne M. K.

Poverenik je sproveo postupak nadzora u Višem javnom tužilaštvu u Nišu i utvrdio da je osumnjičeni bio saslušavan od strane službenih lica MUP i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, navedeno je u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Na osnovu činjenica utvrđenih u postupku nadzora, poverenik je zaključio da postoje osnovi za sumnju da su podaci o ličnosti iz iskaza osumnjičenog učinjeni dostupnim neovlašćenim licima, što je za posledicu imalo objavljivanje tih podataka u medijima.

Poverenik je, iz tog razloga, Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, kao stvarno i mesno nadležnom, podneo krivičnu prijavu zbog osnova za sumnju da je izvršeno krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka iz člana 146. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.