Izvor: Radio 021, 23.Mar.2021, 20:58

Povećanje novozaraženih u Vojvodini, vanredna situacija u 44 od 45 opština

Prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.149 novih slučajeva kovida-19 (422 više nego juče). Dan ranije bilo ih je 727.

Najveći broj novoobolelih je u Novom Sadu 328 (za 85 više nego juče), među kojima, takođe, dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom. Dan ranije bilo je 243 novoobolela, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Institut je na svom sajtu saopštio da u strukturi novih slučajeva više od 90 odsto je dokazano brzim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << antigenskim testom. To znači da ti pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do povećanja broja novoobolelih.

Precizira se da je u Vojvodini registrovano 13.658 slučajeva. Najviše bolesnih je u Novom Sadu - 3.578, u Pančevu ih je trenutno više od 1.300, a u Subotici više od 1.100. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 aktivnih slučajeva.

U 44 od ukupno 45 opština i gradova u Vojvodini epidemiološka situacija je vanredna, među novoobolelima dominira radno aktivno stanovništvo, a najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina. Jedina opština u kojoj je situacija nešto bolja je Titel, ali je i tamo Institut situaciju ocenio kao "nepovoljnu".

Podsetimo, nastavljen je porast broja kovid pacijenata koji se leče u nekoj od zdravstvenih ustanova u Novom Sadu. Ukupno ih je 412, dok je juče bilo sedmoro manje. Na respiratorima se nalazi njih 30, troje manje nego juče.

Gledano pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine na lečenju je 315 kovid pacijenata, od kojih je 24 na mehaničkoj ventilaciji. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi se 97 kovid pacijenata, od kojih je šestoro na respiratorima.

Dodajmo i da zdravstvene ustanove više od godinu dana ne objavljuju koliko je pacijenata u međuvremenu otpušteno sa lečenja ili preminulo.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.