Izvor: Radio 021, 13.Avg.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupci protiv pet poslodavaca po prijavama trudnica i porodilja

U protekle tri nedelje, odnosno od 22. jula kada je otvorena besplatna linija za prijavu nepravilnosti u vezi sa porodiljskim odsustvom ili odsustvom radi nege deteta, sprovedena su 32 inspekcijska nadzora povodom prijema 172 telefonske prijave.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, od ukupnog broja pristiglih prijava validno je 114, a najviše se odnose na nedostavljanje obračuna zarada, neisplaćivanje naknada za vreme trudničkog bolovanja, porodiljskog odsustva i odsustva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radi nege deteta, kao i na otkaz zaposlenim trudnicama.

Inspekcija rada je na osnovu pristiglih prijava, koje se odnose na 16 zaposlenih trudnica i 47 porodilja, donela pet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nezakonitog otkaza ugovora o radu, nedostavljanja obračuna zarada, kao i zbog neisplaćenih naknada.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.