Izvor: Radio 021, 28.Mar.2021, 15:41

Postignut dogovor o legalizaciji marihuane u Njujorku

Poslanici u Kongresu američke države Njujork danas su postigli dogovor o legalizaciji prodaje marihuane u rekreativne svrhe.

Najmanje 14 američkih država već dozvoljava stanovnicima da kupuju marihuanu za rekreativnu, a ne samo medicinsku upotrebu, preneo je AP.

Demokrate koji sada imaju većinu, postavili su usvajanje ovog zakona kao prioritet ove godine, a administracija demokratskog guvernera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Endrua Kuoma procenjuje da bi legalizacija mogla državi doneti oko 350 miliona dolara godišnje.

Zakon bi omogućio rekreativnu prodaju marihuane odraslima starijim od 21 godine i uspostavio postupak izdavanja dozvola za isporuku proizvoda od kanabisa kupcima.

Njujorčani bi mogli da uzgajaju do tri zrele i tri nezrele biljke za ličnu upotrebu.

Zakon bi stupio na snagu odmah ako bi bio usvojen, ali prodaja bi počela tek za godinu i po do dve.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država Njujork legalizuje marihuanu za rekreativnu upotrebu

Izvor: N1 televizija, 28.Mar.2021

Poslanici Skupštine američke savezne države Njujork dogovorili su se da legalizuju prodaju marihuane za rekreativnu upotrebu u toj državi.

Nastavak na N1 televizija...

ARAPSKA DRŽAVA NAPUŠTA SISTEM ŠERIJATA: Postignut dogovor, postaju sekularna demokratska zemlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2021

Ovim su okončani višedecenijski sukobi u zemlji..Sudanska vlada danas je potpisala dokument koji utire put konačnom mirovnom sporazumu sa velikom pobunjeničkom grupom, garantujući slobodu bogosluženja za sve i odvajanje religije od države...Ovo potpisivanje važan je korak u naporima vlade podele...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.