Izvor: Radio 021, 04.Avg.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetioci Štranda i sutra pomažu lečenje malog Save Đuranina iz Sremske Kamenice

Posetioci Štranda i sutra, 5. avgusta biće u prilici da pomognu lečenje dvanaestogodišnjeg Save Đuranina iz Sremske Kamenice, koji boluje od spastične kvadripareze.

Akcija "Humanitarni ponedeljak" za Savu se ponavlja zbog kišovitog vremena prošlog ponedeljka, zbog čega je poseta plaži bila znatno slabija nego obično, tako da je sakupljeno svega 22.500 dinara.

Sava Đuranin je do sada više puta bio hospitalizovan, a zdravstveno stanje mu se pogoršalo prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godine kada je pao u komu izazvanu virusnom infekcijom. Potom je u bolnici proveo tri meseca, gde je primao vitaminsku terapiju, da bi posle toga otišao na rehabilitaciju. Na žalost, poboljšanja zdravstvenog stanja nema. Sava ne može samostalno da hoda, a ima i poremećaje u govoru. Uspeo je da završi četiri razreda osnovne škole, a dalji tok školovanja zavisi isključivo od zdravstvenog stanja i dodatnih terapija.

Ulaz na Štrand će sutra biti besplatan, a umesto ulaznice mogu se ostaviti dobrovoljni prilozi u kutije koje će biti postavljene na ulaze na gradsku plažu.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.