Izvor: Radio 021, 29.Nov.2020, 21:58

Porodica malog Olivera iz Bajmoka: Prevaranti od građana traže novac za lečenje našeg sina

Oliver Pal Gajodi, jedanaestomesečni dečak za čije je ozdravljenje neophodan lek čija je cena dva miliona evra, i dalje se nalazi u bolnici, a njegovi roditelji preko društvenih mreža upozoraju na prevarante, nepoznata lica koja prikupljanju novac pod izgovorom da je namenjen za njihovog sina.

Širom Srbije organizovane su i u najavi su humanitarne akcije da bi se novac za lek protiv SMA 1 što pre sakupio, ali tešku situaciju porodice Pal Gajodi očigledno pojedinci koriste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Saznali smo da se akcija za Olivera zloupotrebljava i da nepoznati ljudi obilaze građane po kućama i traže novac za pomoć Oliveru. Porodica nije dala ovlašćenja nijednoj osobi da to čini, pa molimo sve da ne daju novac nikome ko vas poseti u vašem domu. Molim vas da to prenesete i drugima, poznanicima, vašim komšijama, rodbini, a ako imate saznanja o ovakvim slučajevima, molimo vas da prijavite policiji", apeluje porodica Pal Gajodi, a prenosi "Blic".

Mali Oliver je iz Bajmoka kod Subotice i rođen je 17. decembra 2019. godine. Gotovo od samog rođenja vodi tešku bitku sa SMA 1 koja ga je vezala za respirator. U nadi da će i njihov sin otići na lečenje u Mađarsku i dobiti spasonosni lek, roditelji su zahvalni za svaki znak pažnje i pomoć njihovoj borbi za život deteta.

Oboleli od ove bolesti polako gube životne funkcije zbog nedostatka jednog gena. Pluća se ne razvijaju dovoljno, mišići se grče i ne mogu da pomeraju ruke i noge, a bolest donekle ublaži lek Spinraza koji je dostupan u Srbiji.

Oliveru se može pomoći slanjem SMS 848 na broj 3030 ili uplatom na račun:

DINARSKI : 160-6000000732419-36

Devizni EUR : 160600000073285198

IBAN : RS35160600000073285198

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.