Ponovo raspisan tender za obnovu Ruđera Boškovića

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo raspisan tender za obnovu Ruđera Boškovića

Gradska uprava za građevinsko zemljište raspisala je konkurs za izgradnju saobraćajnih površina i vodovoda u Ulici Ruđera Boškovića.

Predviđa se zadržavanje širine kolovoza od pet metara, kao i rekonstrukcija postojećih trotoara u Ulici Ruđera Boškovića. Radi lakšeg pristupa pešaka gradskom prevozu u Futoškoj ulici predviđena je rekonstrukcija postojećeg trotoara u ulici Braće Krkljuš, izgradnja trotoara u produžetku ulice Braće Krkljuš i parkinga na delu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ulice koja spaja Ulicu Ruđera Boškovića i Ulicu Laze Nančića.

Deo pripremnih radova podrazumeva i sečenje drveća na širini pojasa koji je obuhvaćen rekonstrukcijom.

Ulica Ruđera Boškovića je deo sekundarne ulične mreže i to kao pristupna ulica koja direktno opslužuje urbane sadržaje. Namenjena je isključivo individualnom saobraćaju bez direktnog pristupa primarnoj gradskoj mreži. Vezu sa primarnom saobraćajnom mrežom ostvaruje preko sabirnih ulica Braće Krkljuš i Laze Nančića.

Postojeća saobraćajnica je širine pet metara od asfalta koji je u lošem stanju. Na većem delu saobraćajnice pešačka staza je promenljive širine, odvojena zelenom površinom od kolovoza. Staze su delimično izgrađene od betona, a delimično od asfalta.

Podsetimo, rekonstrukcija ove ulice planira se još od 2013. godine, a projekat je urađen 2014. godine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.