NBG dobija ogromnu saobraćajnicu: Nova veza od Blokova do Ušća

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBG dobija ogromnu saobraćajnicu: Nova veza od Blokova do Ušća

Zbog izgradnje novog mosta preko Save, na mestu Starog, "tramvajskog", u planu je i izgradnja pristupnih saobraćajnica sa novobeogradske strane.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za tehničku dokumentaciju za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnica i javnih površina sa infrastrukturom na području priobalja reke Save u granicama projekta Beograd na vodi - Novi Beograd, pišu Večernje novosti.

Na raskrsnici Zemunskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta, kojim sada saobraćaju tramvaji kada siđu sa Starog savskog mosta i Ulice Vladimira Popovića u planu je izgradnja kružnog toka. Odavde će se graditi krak koji će voditi ka Ušću, odnosno Bulevaru Mihajla Pupina. Drugi krak napraviće se do Bulevara Zorana Đinđića, koji će biti praktično produžen skoro do savske obale.

Novom ulicom biće spojeni i Ulica Vladimira Popovića sa Milentija Popovića, odnosno Bulevar Zorana Đinđića biće produžen za 435 metara. Ovakvo saobraćajno rešenje biće diretkna veza centralnih delova Novog Beograda sa novim savskim mostom. U planu je i rekonstrukcija dvokolosečne tramvajske pruge u dužini od 500 metara.

Objektima koji se nalaze na trasi buduće saobraćajnice sledi rušenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.