Izvor: Luftika.rs, 19.Jun.2020, 17:51

Ponovo procureo test male mature; Šarčević: Smišljena sabotaža!

Ministarstvo prosvete sapštio je danas da ima informaciju da je u osnovnoj školi u Novom Pazaru neko uspeo danas da fotografiše kombinovani test, a istražni organi ispitaće i profesore i učenike za koje se sumnja da su u tome učestvovali.
– Obavestili smo policiju, koja već radi proveru. Prema saznanjima koja imamo, fotografisani test, odnosno rešenja bila su dostupna nekolicini učenika. Naime, ostali učenici, su već bili raspoređeni po učionicama i bez mobilnih telefona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Procedura nalaže da se ispit polaže u učionici sa najviše devet učenika i dva dežurna nastavnika.
Osim toga, ispred učionice u kojoj se polaže ispit učenici odlažu lične stvari koje se ne smeju koristiti na ispitu, među kojima je i mobilni telefon – rekao je ministar Mladen Šarčević, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
On je izrazio sumnju da je u pitanju „smišljena sabotaža“ i ocenio da je u ovome verovatno učestvovalo više osoba.
– Ne želim da prejudiciram, ali ovo nije bilo moguće izvesti bez nečije pomoći. I nastavnici i učenici će imati priliku da sve potanko objasne policiji – kazao je ministar.
Ministar je istakao da je ovaj događaj lokalnog karaktera i da neće uticati na proces sprovođenja završnog ispita.
Mali maturanti polagali su danas kombinovani test iz istorije, geografije, biologije, hemije i fizike u okviru završnog ispita.
Predlog ministra Šarčevića: Proslava mature sa maskama!

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.