Izvor: Radio 021, 03.Jun.2020, 22:34

Ponovo policijski čas u nekoliko gradova u Severnoj Makedoniji

U nekoliko gradova u Severnoj Makedoniji ponovo će biti uveden policijski čas, odlučila je Vlada u Skoplju po preporuci Komisije za zarazne bolesti zbog nepoštovanja mera predostrožnosti, što je rezultiralo velikim brojem novozaraženih korona virusom.

Ministar zdravstva Venko Filipče je to saopštio večeras na konferenciji za novinare.

Građani Skoplja, Tetova, Kumanova i Štipa neće moći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izađu iz svojih domova od sutra uveče u 21 čas do ponedeljka u 5 sati. U ostalim gradovima policijski sat će trajati do petka u 5 ujutro, a u ostalim danima od 16 do 5 sati.

Filipče je rekao ida se u narednim danima zabranjuje poseta grobljima u celoj zemlji, jer se od sutra do nedelje Zadušnice pa pravoslavni hrišćani uobičajeno u velikom broju odlaze na grobove bližnjih.

U toku poslednja 24 sata je registrovan 101 novi slučaj korona virusa, kao i četvoro umrlih. Najveći broj novih slučajeva su u Skoplju, Tetovu, Kumanovu i Štipu, pa se zato u ovim gradovima uvode strože mere.

Filipče je istakao da je najviše novih slučajeva rezultat porodičnih skupova za vreme ramazanskog posta, nepoštovanje mera za nošenje zaštitne maske, kao i nepravilan transport zaposlenih u štipskim konfekcijskim fabrikama.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.