Izvor: Radio 021, 27.Jan.2021, 19:04

Pojedini građani Crne Gore se vakcinisali u Srbiji za 70 evra

Pojedini građani Crne Gore već su se vakcinisali protiv korona virusa u Srbiji, gde su prve doze kineske vakcine Sinofarm platili po oko 70 evra, pišu danas podgoričke Vijesti.

Nadležni u crnogorskom zdravstvenom sistemu ne znaju datum dolaska prvih doza, ali tvrde da će imunizacija početi krajem januara ili početkom februara.

Početak februara je juče navela ministarka zdravlja Jelena Borovinić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Bojović i rekla da je potpisan ugovor sa Sinofarmom o 150.000 vakcina, da će stići i 50.000 doza ruske, a potpisan je i ugovor o kupovini vakcine Fajzer/Biontek.

Crnogorska vlada je u međuvremenu odbila 10.000 vakcina Sinofarma koje je na poklon ponudio Petros Statis, vlasnik "Adriatic propertisa" i "Universal Capital Banke". Opozicija je tu odluku Vlade nazvala politički motivisanom.

Autor: Vijesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neizvesno kada će vakcine protiv virusa korona stići u BiH

Izvor: Radio 021, 27.Jan.2021

Globalna alijansa za vakcine (GAVI) s kojom je BiH potpisala ugovor o nabavci 1,2 miliona doza vakcine kroz program Kovaks, saopštila je da bi distribucija vakcina mogla početi tek narednog meseca, ali da ni tada ne u sve zemlje...Neki će na vakcine čekati i narednih meseci, saznao je sarajevski...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.