Pojavio se lažni Google pun virusa

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojavio se lažni Google pun virusa

Iako zvuči gotovo neverovatno, izgleda da postoji lažni Google koji skuplja klikove i preti virusima.

Ekipa koja vodi portal The Next Web primetila je pre nekoliko nedelja nešto čudno na Google Analyticsu, servisu koji prati njihovu posećenost. Čudan je bio domen njihove stranice, javlja Mashable.

Ekipa kaže da se radilo o spamu koji je "podržavao" Donalda Trumpa. Iako to samo po sebi nije bilo neobično, čudan je bio domen ɢoogle.com. Razlika između ovog Googlea >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i pravog Google.com pretraživača je u štampanom slovu G koje je izgledalo manje nego inače.

Manje slovo G je zapravo unikod simbol za malo štampano G na latinici.

Cilj lažnog domena je stvaranje lažnog saobraćaja, a lažni Google mogao bi sadržavati hrpu virusa. Dakle, nipošto ne klikćite na ɢoogle.com.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Postoji LAŽNI Google koji izgleda kao pravi, a PUN je VIRUSA

Izvor: Telegraf.rs, 22.Nov.2016

Ekipa portala The Next Web otkrila je da postoji lažni Google koji skuplja klikove i preti virusima...Naime, ovaj portal je pre nekoliko nedelja primetio nešto čudno na Google analitici, servisu koji prati posećenost...Ekipa kaže da se radilo o spamu koji je "podržavao" Donalda Trampa. Iako to...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.