Postoji LAŽNI Google koji izgleda kao pravi, a PUN je VIRUSA

Izvor: Telegraf.rs, 22.Nov.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postoji LAŽNI Google koji izgleda kao pravi, a PUN je VIRUSA

Ekipa portala The Next Web otkrila je da postoji lažni Google koji skuplja klikove i preti virusima.

Naime, ovaj portal je pre nekoliko nedelja primetio nešto čudno na Google analitici, servisu koji prati posećenost.

Ekipa kaže da se radilo o spamu koji je "podržavao" Donalda Trampa. Iako to samo po sebi nije bilo neobično, čudan je bio domen ɢoogle.com. Razlika između ovog Googlea i pravog Google.com pretraživača je u štampanom slovu G koje je izgledalo manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nego inače.

Manje slovo G je zapravo unikod simbol za malo štampano G na latinici.

Cilj ovog domena je stvaranje lažnog prometa, a lažni Google mogao bi da sadrži i gomilu virusa. Dakle, nipošto ne otvarajte ɢoogle.com.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Neko je napravio lažni Google i preti gomilom virusa

Izvor: B92, 22.Nov.2016

Iako zvuči gotovo neverovatno, izgleda da postoji lažni Google koji skuplja klikove i preti virusima. Ekipa koja vodi portal The Next Web primetila je pre nekoliko nedelja nešto čudno na Google Analytics-u, servisu koji prati njihovu posećenost...Domen njihove stranice je bio veoma čudan, piše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.