Izvor: Radio 021, 02.Okt.2020, 12:21

Počelo onlajn zakazivanje za PCR test na lični zahtev, objavljeni detalji procedure

Elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev moguće je od juče, 1. oktobra preko portala eUprava.

Kako se zakazuje termin

Ukoliko želite da zakažete PCR testiranje na lični zahtev, potrebno je da na Portalu eUprava odaberete uslugu eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev i izaberete opciju Pokreni uslugu. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Testiranje može da se zakaže za najviše pet članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više osoba u jednom terminu. Testiranje može da se zakaže za građane Srbije, strane državljane sa boravkom u Srbiji, kao i za strane državljane bez boravka (turiste).

Nakon što odaberete broj osoba koje žele da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster Zakaži.

Da li se plaća?

Testiranje PCR testom na lični zahtev se plaća. Cena testiranja za građane Srbije i strana lica sa boravkom u Srbiji iznosi 6.000 dinara. Cena testiranja za turiste iznosi 14.110 dinara.

Nakon što uspešno zakažete termin, sistem će generisati popunjene uplatnice. U ovom trenutku nije omogućeno elektronsko plaćanje ove usluge, te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati.

Da biste zakazali termin nije potrebno da budete registrovan korisnik portala eUprave.

Takođe, građanima je dostupno i da preko Nacionalnog kontakt centra Ministarstva zdravlja na broju 011/362-0000 zakažu PCR testiranje na lični zahtev svakim radnim danom od 8 do 20 časova.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.