Izvor: Radio 021, 07.Okt.2019, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plandište: Izgrađen novi objekat u Domu za duševno obolele osobe

Nova zgrada Doma za duševno obolele osobe "1. oktobar" u Starom Lecu, u opštini Plandište, primiće narednih dana prve korisnike, saopšteno je danas.

Dom za duševno obolela lica "1. oktobar" ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja u pet objekata, kapaciteta za 550 korisnika. Objekat koji od 2012. godine nije bio u funkciji, srušen je i zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, za 44 miliona dinara sagrađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je i opremljen novi, kazala je direktorka Doma Mirjana Vuković.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je danas najavio dalja ulaganja u taj dom i da će biti rekonstruisane slične ustanove u Staroj Moravici i Čurugu.

"Realizovali smo, u ovoj i u drugim oblastima zajedno sa Pokrajinskom vladom projekte vredne dve milijarde dinara u 28 opština i gradova u Vojvodini. U toku su i radovi vredni 2,4 milijarde dinara i oko milijardu dinara radovi gde su nabavke u toku", rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Pokrajinska vlada upravlja sa 27 objekata socijalne zaštite.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.