Izvor: Luftika.rs, 27.Feb.2021, 17:28

Pismo koje je kralj Nikola I uputio prestolonasledniku Aleksandru uoči početka Prvog svetskog rata

Koliko se samo godina radi na svađi i veštačkoj mržnji između Srba i Crnogoraca, da se brat od brata odrodi. Pokušava se istorija prepraviti, napraviti bajka od istorijskih činjenica.
Sa tim u vezi, jedan korisnik društvene mreže Redit, objavio je dobro poznatu fotografiju na kojoj se vidi pismo koje je crnogorski kralj Nikola I uputio prestolonasledniku Aleksandru I Karađorđeviću uoči samog početka Prvog svetskog rata.
U pismu on  poručuje da su „slatke žrtve koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se podnose za pravdu i nezavisnost narodnu“.
– Moji Crnogorci već su spremni na granici da ginu u odbrani Naše nezavisnosti – napisao je kralj Nikola I.
– Živjela hrabra srpska vojska! Živjelo Naše milo Srpstvo – nedvosmisleno je poručio svom unuku.
Писмо црногорског краља Николе I српском престолонаследнику Александру I Карађорђевићу уочи почетка првог светског рата from r/serbia

Mrtvačko zvono koje je pred put u Marselj povukao kralj Aleksandar najavilo je njegovu smrt

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.