Izvor: Luftika.rs, 03.Dec.2020, 16:15

Pirot će novac namenjen proslavi Dana grada i Nove godine uplatiti u humanitarne svrhe

Grad Pirot će između milion i milion i po dinara dati u humanitarne svrhe jer proslave Dana grada i Nove godine neće biti.
Na ovaj korak odlučili su se zato što zbog aktuelne epidemiološke situacije proslava na trgu neće biti održana.
Stanovnici Pirota pozvani su da sami daju predlog kome treba preusmeriti ovaj novac.
Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je Pirotskim vestima da će Grad Pirot, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, novac namenjen svečanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << obeležavanju Dana grada i proslavi Nove godine na trgu, preusmeriti u humanitarne svrhe. Vasić je pozvao građane Pirota da na zvaničnom portalu Grada, na sledećem LINKU, pošalju poruku i daju predlog kome bi pomoć u ovom trenutku najviše značila.
-Mislim da je proslava Nove godine, kao i svečano obeležavanje Dana grada uvek bilo dobrodošlo i odlično posećeno. Međutim, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, mi ćemo ove godine odustati od proslave Dana grada i dočeka Nove godine na trgu pa ćemo sredstva preusmeriti u humanitarne svrhe. Pozivam ljude da nam predlože kako bi ta sredsteva upotrebili na najbolji mogući način. Dao sam nalog Odeljenju za dečju zaštitu da nam da spisak porodica i dece kojoj je potrebna pomoć. Mislim da ćemo ove godine između milion i milion i po dinara izdvojiti za te namene – kazao je gradonačelnik Vasić Pirotskim vestima.
Grad tokom čitave godine pomaže najugroženije, a ove godine izdvojeno je više od 62 miliona dinara za te namene.
-Samo ću kratko reći da preko Lokalnog plana akcije za decu izdvajamo za javne konkurse, vantelesnu oplodnju, lečenje dece do 18 godina za intervencije koje nisu u sistemu zdravstvene zaštite, pomoć deci bez roditeljskog staranja, đacima prvacima koji primaju dečji dodatak, za roditeljski dodatak za prvo dete, novčanu pomoć za nezaposlene majke, novčanu pomoć za treće dete, besplatni udžbenici i užine za treće dete i one koji primaju socijalnu pomoć, novčana pomoć za novorođeno dete čiji roditelji žive na selu, za studentske i sportske stipendije, podsticaje najboljim učenicima, finansiranje prevoza učenika u osnovnim i srednjim školama i još mnogo toga – kaže Vasić.
Užice novac namenjen za novogodišnju proslavu prosleđuju za bolesnu decu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.