Peticija u okolini Novog Sada: Vozovi na četiri sata, građani nemaju kako kući

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2016, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija u okolini Novog Sada: Vozovi na četiri sata, građani nemaju kako kući

Stanovnici Zmajeva, Ravnog Sela, Kucure, Bačkog Dobrog Polja i okolnih mesta pokrenuli su peticiju jer, po novom redu vožnje u železničkom saobraćaju, čak četiri sata moraju da čekaju voz.

Studenti, đaci i zaposleni tvrde da su im ugrožena prava na javni prevoz i normalan saobraćaj na relativno malim destinacijama, te da nema dovoljno polazaka u najkritičnije vreme.

"Novim redom vožnje, radnici, đaci i studenti, koji u najvećoj meri koriste usluge putničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prevoza železnicom, onemogućeni su da koriste svoje građansko pravo na redovan prevoz železnicom iz razloga što novi red vožnje nije prilagođen realnim potrebama radnika, đaka i studenata, koji u najvećoj meri poseduju mesečne kartice i predstavljaju najveće platiše same železnice. Iz tog razloga, na inicijativu putnika iz Zmajeva i okolnih mesta, Ravnog Sela, Kucure i Bačkog Dobrog Polja, koji takođe koriste putnički železnički prevoz iz stanice Zmajevo, prinuđeni smo da se obratimo nadležnim organima Železnice Srbije, veću Opštine Vrbas, Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Vladi Republike Srbije sa zahtevom - peticijom da se u vremenskom intervalu od 15:06 do 19:02 i u intervalu od 22:00 do 23:00 uvedu dodatni polasci vozova na relaciji Novi Sad, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Vrbas", navode inicijatori peticije.

Kako pojašnjavaju građani, većini radnika se radni dan, a studenti i đacima nastavni i školski čas, završavaju posle 15 časova u prvoj i 22 časa u drugoj smeni (za radnike, uglavnom), stanovnici lokalnih mesta nemaju kako da se vrate kući.

"Vremenska razlika između dva polaska voza prema Vrbasu i to u poslepodnevnim satima od puna ČETIRI SATA predstavlja grubo kršenje osnovnog ljudskog prava na javni saobraćaj, u jednoj uređenoj državi kakva Srbija pretenduje da bude", zaključuju inicijatori i pozivaju građane da potpišu peticiju OVDE.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.